Ontdek de wereld van Equitom

In het hart van Limburg in België groeide Equitom uit tot de grootste paardenkliniek van Europa. Equitom, de kliniek van paardenchirurg Tom Mariën, werd opgericht in 2001. Het begon met een kleine loods in het bos waar Tom eigenhandig zijn operatiekwartier bouwde. Een uniek en fascinerende verhaal van een man met een ongeziene passie voor paarden. Een visionair die zijn leven gaat wijden aan de paardengeneeskunde en in het bijzonder de chirurgie. Ontdek zijn wereld en grijp je kans om achter de schermen te kijken van één van de meest innovatieve paardenklinieken in de wereld die cliënten ontvangt uit 70 landen en wereldwijd de bijnaam “de kliniek van de laatste hoop” draagt.

De rondleiding begint aan de voet van het bos, waar het allemaal begon… Tijdens deze wandeling ontdek je de prachtige en unieke infrastructuur en bezoek je de verschillende afdelingenvan de paardenkliniek.

Je begint in de stallen, waar maar liefst 150 gehospitaliseerde paarden staan. Van daar ga je naar de afdeling medische beeldvorming. Een dienst die veel weg heeft van een menselijk ziekenhuis, met de meest innovatieve technologieën zoals een MRI-scan, CT-scan, botscan en de unieke Robot CT-scanner.

Vervolgens word je uitgenodigd om naar de afdeling orthopedie en revalidatie van de kliniek te gaan, waar paarden met orthopedische klachten onderzocht en behandeld worden. Paarden met gewrichts- en pees problemen, paarden met rugklachten enz. Hier worden ook sportpaarden behandeld en gerevalideerd.

Daarna krijg je de kans om ons nieuw gebouw en de chirurgische faciliteiten met de allernieuwste technologie te bezoeken. De futuristisch uitziende, volledig digitale, glazen operatiezaal, is uniek in de wereld en laat ons toe operaties live over de hele wereld te kunnen uitzenden. Als je geluk hebt en er die dag geen vergaderingen gepland staan, kan je het museum van de kliniek bezoeken. Je ontdekt er een collectie paardenfossielen en andere schatten die miljoenen jaren oud zijn.

Tot slot gaan we naar de dienst interne geneeskunde waar je een blik kan werpen op de intensieve zorgen eenheid en misschien kan je zelfs een operatie bijwonen.

Equitom is een wereld van passie voor paarden, geneeskunde en innovatie en dit alles in harmonie met de natuur die rust en sereniteit uitstraalt.

Duur van het bezoek: 1u30.

Personen per bezoek: Max. 30 personen per groep en max. 2 groepen tegelijkertijd.

Voor meer informatie of voor het boeken van een rondleiding, gelieve een mail te sturen naar office@equitom.be.

Je kan je nu al voorinschrijven door je contactgegevens in te vullen. Onze secretaresse zal dan contact met je opnemen om je eventuele vragen te beantwoorden.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen,

Equitom

x

Weet u het zeker?

Verwijder het volgende?

x