Er was eens… “Equitom”

1970

Dr. Tom Mariën is geboren op 1 oktober 1970 in België. 

1994

Hij studeerde in 1994 met de grootste onderscheiding af aan de Universiteit Gent. Gedurende één jaar was hij assistent aan de dienst Heelkunde. Daarna vertrok hij naar Amerika om zich verder te specialiseren. Hier ging hij in de leer bij wereldberoemde professoren zoals Dean Richardson, Larry Bramlage, Barrie Grant, Alan Ruggles…

Hij ontwikkelde verschillende nieuwe operatietechnieken die nu wereldwijd uitgevoerd worden. Hij werd een veel gevraagde gastspreker op internationale congressen en publiceerde tientallen artikels in wetenschappelijke tijdschriften en werd gevraagd als co-auteur voor het schrijven van boeken over chirurgie (o.a. Equine Diagnostic & Surgical Laparoscopy) 

2002

In 2002 richtte hij zijn eigen paardenkliniek “Equitom“ op  om zijn kennis en kunde volledig te laten ontplooien. Hij verkoos Lummen als ideale locatie binnen België en zelfs Europa, vanwege de centrale ligging en korte afstand tot de snelwegen.  In de jaren hierna vergaarde de kliniek internationale bekendheid bij ruiters en paardeneigenaren. 

2014

Om aan de stijgende werkdruk te kunnen voldoen werd het team uitgebreid. Na 10 jaar werden eindelijk de nodige vergunningen bekomen om ook de infrastructuur te kunnen uitbreiden en vernieuwen. In mei 2014 opende minister Peeters officieel de nieuwe infrastructuur. 

2017

Reeds enkele maanden na de opening groeide de behoefte voor een gespecialiseerd orthopedisch centrum met bijkomende revalidatie faciliteiten.

Plannen werden getekend, de nodige vergunningen bekomen en op 1 september 2017 werd het nieuwe complex officieel geopend.

 

x

Weet u het zeker?

Verwijder het volgende?

x